Κοινωνία

Πισωγυρίσματα

today31 Οκτωβρίου 2020 46

Φόντο
share close

Ένα βέλος μπορεί να ριχτεί μπροστά, μόνο τεντώνοντάς το προς τα πίσω..


Όταν η ζωή σε τραβάει πίσω με δυσκολίες, σημαίνει ότι σε προετοιμάζει, για να σε ρίξει μπροστά σε κάτι άλλο. Τώρα το αν είναι σπουδαίο ή όχι θα το δείξει ο χρόνος και η θέληση που έχεις για να δεις πιο βαθιά.

Ζούμε σε μια χρονική περίοδο, που όλα έχουν αλλάξει. Έχουμε κλειστεί σε τέσσερις τοίχους και πολλοί από μας κοντεύουν να τρελαθούν, μη ξέροντας τι να κάνουν. Όλο αυτό είναι άγνωστο σε πολλούς, για να μην πω σε όλους.

Υπάρχουν άνθρωποι που και πριν από τα μέτρα της καραντίνας, ήταν κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους. Ήξεραν όμως, πως όλα γύρω τους δουλεύουν. Ακόμα και γι’ αυτούς λοιπόν, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δεν ξέρουν με ποιο τρόπο θα έπρεπε να αντιδράσουν.

Εγώ, έχω μάθει να κοιτάω, πάντα την θετική πλευρά, της κάθε κατάστασης, που ζω.

Θα σκεφτείς τώρα: ”Πού βλέπεις το θετικό ρε Έλενα;”

Για σκέψου λίγο όμως…..

Τόσο καιρό έτρεχες και δεν προλάβαινες να κάνεις όλα όσα ήθελες. Τώρα έχεις άφθονο χρόνο για να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις.

Τόσο καιρό δούλευες και έλεγες ότι είσαι κομμάτια από κούραση. Τώρα έχεις άφθονο χρόνο να σαπίσεις από καναπέ σε καναπέ και από καρέκλα στο κρεβάτι.

Τόσο καιρό προσπαθούσες να φτιάξεις τα έξω σου ( γυμναστήριο,κομμωτήριο,κέντρα αισθητικής,ψώνια). Τώρα έχεις άφθονο χρόνο να φτιάξεις και τα μέσα σου (αυτογνωσία,κατανόηση,σχέσεις,αλήθειες που δεν τολμάς να πεις ούτε στον καθρέφτη).

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ίσως αυτός λόγος να μην σε βολεύει και να μην σ’ αρέσει, αλλά να έχεις υπομονή.

Εσύ απλά εστιάσου και συνέχισε να στοχεύεις στα όνειρα που έχεις.

πηγή έμπνευσης

 

Έλενα Χατζή

Written by: admin

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Κοινωνία

Τα Καλά & Τα κακά Του Εγκλεισμού

Είμαστε περίπου  σε καθεστώς διαλειμματικής καραντίνας 9 μήνες και έχουμε αρχίσει να μισούμε τον καθρέφτη κ όχι μόνο, μερικές φορές. Δεν μπορούμε να πάμε κομμωτήριο, ούτε στη νυχού, ούτε και στην αισθητικό για να περιποιηθούμε την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά ούτε και στα γυμναστήρια για να φουσκώσουμε σαν μπαλόνια. Εγώ βλέπω την θετική πλευρά. Αποκτάμε ένα διαφορετικό στυλ από αυτό που μάθαμε μέχρι σήμερα και θυμόμαστε πώς μοιάζει η φυσική […]

today31 Οκτωβρίου 2020 16 2

0%