Υγεία

Διατροφικές συνήθειες

today31 Οκτωβρίου 2020 25

Background
share close

Διατροφικές συνήθειες

Σωστές ή λάθος;

Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του….

Έχουμε ακούσει πολλά κατά καιρούς.

Έχουμε πιστέψει ή έχουμε προβληματιστεί από πολλούς που λένε ότι είναι υπεύθυνοι .

Κάποιοι από αυτούς έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους και κάποιοι από αυτούς έπεσαν μέσα.

Λες και παίζουν κάποιο τυχερό παιχνίδι. Μόνο που στην δεδομένη περίπτωση το παιχνίδι είμαστε εμείς και η υγεία μας και άλλες φορές είμαστε τυχεροί και άλλες πάλι όχι.

Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν παίρνουν την ευθύνη της δικής τους ζωής στα χέρια τους, αφήνοντας κάποιους άλλους να παίζουν ξανά και ξανά με το μοναδικό πράγμα που είναι σημαντικό <<ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ>>, πιστεύοντας ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Ξέρουν όμως; Είναι 100% σίγουροι ότι αυτό που λένε είναι το σωστό;

Εγώ προσωπικά δεν θα κρίνω κανέναν.

Ούτε αυτούς που το παίζουν ειδικοί (ακόμα και αν είναι), ούτε αυτούς που έχουν άγνοια γνώσεων (αλλά το παίζουν ειδικοί), ούτε και όλους αυτούς που τρέχουν στους ειδικούς.

Θέλω όμως να σας προβληματίσω και να σας κάνω να αρχίσετε να ψάχνεστε. Ίσως αόριστα στην αρχή, πιστεύω όμως, ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τις γνώσεις που αποκτάμε μέσω του διαδικτύου ή όχι, και τον τρόπο που τις αξιολογούμε σαν βάσιμες ή σαν hoax ψευδείς-παραπλανητικές και τις κάνουμε πράξεις.

Αρκεί να θέλουμε να μάθουμε και να σκεφτούμε, και κυρίως να σταματήσουμε να φοβόμαστε να πάρουμε την ευθύνη στα χέρια μας, για κάτι τόσο σημαντικό, όπως η υγεία μας.

 

κατηγορίες διατροφής

  1. παμφάγοι
  2. φυτοφάγοι
  3. ωμοφάγοι

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι παμφάγοι, ακολουθούν οι φυτοφάγοι και λιγότεροι είναι οι ωμοφάγοι.

Εγώ σαν Έλενα δηλώνω ωμοφάγος από το καλοκαίρι του 2018, με κάποιες φορές μέσα στο μήνα, να τρώω και μαγειρευτά, αλλά πάντα φυτοφαγικά.

Θα προσπαθήσω λοιπόν, να προβληματίσω όλους εσάς που διαβάζετε αυτό το blog και να σας δώσω όσο πιο πολλές αποδείξεις μπορώ και μέσα από πανεπιστημιακές έρευνες αλλά και μέσα από ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει ο καθένας μόνος του και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις για την ζωή του.

 

Για αρχή λοιπόν θέλω να σκεφτείτε και να προβληματιστείτε με τα ερωτήματα που άρχισα κι εγώ.

 

  1. Η φύση υπάρχει πολλά εκατομμύρια χρόνια, σε σχέση με την όποια γνώση έχει ο καθένας μας, ειδικός ή όχι. Ποιον πρέπει να εμπιστευόμαστε περισσότερο;
  2. Κανένα ζώο στον πλανήτη δεν καταστρέφει την τροφή του με το μαγείρεμα. Εμείς γιατί το κάνουμε;
  3. Ο ήλιος είναι ο τροφοδότης του ηλιακού μας συστήματος και μας προσφέρει πλούσια τα φωτόνια και όλη του την ενέργεια για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί κάθε ζωντανός οργανισμός, είτε ζωικός, είτε φυτικός. Γιατί καταστρέφουμε αυτή την ενέργεια με την φωτιά;

Δεν δηλώνω υπεύθυνη ή γνώστης επί του θέματος της διατροφής και της υγείας, είμαι υπεύθυνη μόνο για τον εαυτό μου και τον τρόπο που θέλω να ζήσω εγώ και μόνο εγώ.

Θα αναρωτηθούν πολλοί….. και γιατί κάθεσαι και μας τα λες όλα αυτά αν δεν θες να το παίξεις γνώστης ή υπεύθυνη;

Πολύ απλά γιατί πιστεύω ότι η γνώση και οι προβληματισμοί πρέπει να μεταδίδονται και να είναι για όλους. Γιατί πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε με το φόβο και να αρχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Όχι γιατί αλλάξαμε διατροφή. Αλλά γιατί αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και αρχίσαμε να κάνουμε πράγματα, πρώτα απ’ όλα, για τον εαυτό μας και στην πορεία για τους άλλους.

 

 

Έλενα Χατζή

 

 

Written by: admin

Rate it

Previous post

Κοινωνία

Η συγχώρεση σημαίνει αγάπη.

Θες να κρατήσεις στη ζωή σου κάποιους ανθρώπους, θες απεγνωσμένα να μη τους χάσεις. Αυτό σε κάνει να τους συγχωρείς ξανά και ξανά. Σε κάνει να ανέχεσαι τα ίδια λάθη, τα ίδια ψέματα κάνοντάς σε να πιστεύεις ότι εσύ φταις. Η συγχώρεση σημαίνει αγάπη. Η συγχώρεση κατ’ επανάληψη σημαίνει βλακεία και σε αυτό το κομμάτι εσύ και μόνο εσύ φταις. Κάποιοι άνθρωποι όσο πιο πολύ τους αγαπάς και τους συγχωρείς, […]

today31 Οκτωβρίου 2020 54

0%