Ερώτηση δεύτερη 23/3/20

Ερώτηση δεύτερη 23/3/20

 

Καλησπέρα είμαι 31 και μένω με τη μάνα μου και την αδερφή μου σε ένα διαμέρισμα. Θέλω να μείνω μόνος μου και να νοικιάσω αλλά τα οικονομικά μου δε το επιτρέπουν για να κάνω αρχή. Νοίκια έπιπλα ηλεκτρικές συσκευές κτλ αφού είμαι χαμηλομισθος. Βασικά ίσως να είναι και ανεπίτρεπτο για άλλες εποχές ένας άνδρας να μένει με τη μάνα του στα 31 αλλά αυτό το φαινόμενο νομίζω στις μέρες μας μεγαλώνει. Έχω κάτι λίγα κλειστά λεφτά που ανοίγουν τέλος του 2021 να τα πάρω και να κάνω μια αρχή λες σιγά σιγά και να προσπαθήσω να στηρίχτω μόνος μου η να περιμένω να κάνω μια σχέση ολοκληρωμένη και  όταν μεταβώ στο σημείο συγκατοίκησης να το κάνω? Θέλω την άποψη σου γιατί έχεις εμπειρία σε πολλά θέματα και έχεις κανει πολλά στη ζωή σου. Φιλιά

Αγαπητέ Π..

 

Το ότι είσαι 31 και μένεις ακόμα στο πατρικό σου, δεν πιστεύω ότι είσαι ο μόνος, όπως άλλωστε γνωρίζεις κι εσύ.

Από την στιγμή που θέλεις να μείνεις μόνος σου, θα πρέπει να οργανώσεις την ζωή σου από τώρα, με ότι έχεις και όχι να περιμένεις να ανοίξει το πρόγραμμα που έχεις τα χρήματά σου. Αν και δεν είμαι σίγουρη πόσο φρόνιμο είναι κάτι τέτοιο, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά μιας συγκατοίκησης, καθαρά από οικονομική άποψη και με ότι στάνταρ έχεις σήμερα, ξέρεις σίγουρα τι θα πρέπει να κάνεις, χωρίς να χρειάζεσαι την συμβουλή μου. Μην ξεχνάς όμως το ρίσκο μιας παγκόσμιας αλλαγής στον τρόπο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Αν πραγματικά πνίγεσαι στο περιβάλλον που ζεις, τότε τα μόνα χρήματα που θα πρέπει να σε νοιάζει να μαζέψεις, είναι αυτά που χρειάζονται για να κλείσεις το σπίτι που θα βρεις. Τα υπόλοιπα τα φτιάχνεις σιγά σιγά. Το κρεβάτι σου θα το πάρεις από κει που είσαι και δεν θα κοιμάσαι στο πάτωμα. Ένα φοιτητικό ψυγείο κοστίζει περίπου 50 ευρώ και ένα ηλεκτρικό μάτι ή μια πετρογκάζ, άλλα τόσα περίπου. Τα πρώτα απορρυπαντικά κάνα 20άρικο. Όσο για τα ρούχα σου έχεις αρκετά πιστεύω.

Τα πρώτα έξοδα λοιπόν για να στήσεις το καινούριο σου σπίτι, εκτός του ενοικίου, είναι βαριά 200 ευρώ.

Αν πάλι δεν σ’ αρέσει να τα περάσεις όλα αυτά και να ζοριστείς σε μια εντελώς μίνιμαλ κατάσταση (μέχρι να την φτάσεις εκεί που θες), καλά θα κάνεις να ζυγίσεις το πώς νιώθεις τώρα, με το πώς θα νιώσεις όταν όλα θα περνάνε από τα χέρια σου και όχι από την μανούλα (πλύσιμο, σίδερο, συμμάζεμα, μαγείρεμα κλπ κπλ)

Να είσαι πρώτα ειλικρινής με τον εαυτό σου για το τι ακριβώς θες και σε τι καταστάσεις θες να ζεις και μετά να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά.

ελπίζω να βοήθησα

Έλενα Χατζή

 

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.